Самостійна заміна витратоміра на Kia Shuma

Сучасні автомобілі оснащуються численними різноманітними датчиками, які контролюють і оптимізують функціонування систем і мотора.

При цьому до найбільш значущих належить датчик витрати повітря, який відповідає за дозовану подачу точного об’єму повітря, щоб приготувати оптимальний склад паливно-повітряної суміші залежно від дорожньої обстановки і манери їзди водія.

З урахуванням популярності серед наших водіїв автомобілів Кіа власникам Кіа Шума корисно знати, як в умовах гаража самостійно замінити витратомір (датчик масової витрати повітря).

Тим паче, що якщо не всі, то чимало автовласників традиційно виконують заміну самостійно, не звертаючись до автосервісу, чи СТО, заощаджуючи, таким чином, час і гроші.

Варто зазначити, що щодо складності роботи із заміни цього пристрою аналогічні заміні повітряного фільтра, а це означає, що замінити датчик зможуть навіть “чайники”, тобто початківці, недосвідчені автовласники.

Як би там не було, але для проведення робіт необхідно запастися: ключем на “10”, природно новим витратоміром, мати хоча б загальні навички поводження з інструментом і виділити близько десяти хвилин вільного часу.

Для початку корисно знати, що так званий витратомір коротко (ДМРВ) розташовується в моторному відсіку, а точніше на корпусі повітряного фільтра.

До речі, однією зі сторін прикріплюється до нього, а іншою до – повітропроводу.

Піднявши капот і, візуально визначивши місце розташування витратоміра, далі за допомогою ключа на “10” послаблюємо кріплення хомута повітропроводу.

Потім після відкручування двох кріпильних болтів, якими датчик закріплюється на кронштейні, безперешкодно знімаємо пристрій.

Далі в штатному місці встановлюємо заздалегідь приготований новий витратомір.

На завершення під’єднуємо електроживлення пристрою і виконуємо збірку у зворотній послідовності.

Погодьтеся, що робота елементарна, яка не потребує глибоких знань у техніці, специфічних навичок з інструментами і по суті полягає у відкручуванні і закручуванні болтів.

Тож безглуздо витрачати час із грошима, а також пальним, щоб доїхати до автомайстерні на десятихвилинну нескладну роботу, якщо це можна зробити швидше, якісніше, до того ж абсолютно безкоштовно, самостійно у власному гаражі.

Оцініть послугу

Похожие статьи

Постійним клієнтам знижка від 5% до 15%

Щоб стати нашим постійним клієнтом надішліть заявку на перше ТО